Hiihtokoulu

Tiistai on timmien ja tehokkaiden  treenipäivä!

Heimomme kaksi eritasoista hiihtoryhmää kokoontuvat tiistaisin Paloheinässä Hiihtomajan edustalla.

Sauvalenkki ja harjoitukset tapahtuvat Paloheinän lähimaastossa. Kokeilukerta on tietysti maksuto 

 

MILLOIN:  

RYHMÄ 1.TIMMIT MIMMIT joka tiistai klo 18.00-19.00

RYHMÄ 2.TEHOTYTÖT joka tiistai klo 19.15-20.15

 

KENELLE:  

Timmit mimmit -treeniryhmä on tarkoitettu naisille, jotka haluavat kohottaa peruskuntoaan, kenties pudottaa pari kiloa ja saada hiihtokunnon ja -tunnon kohdilleen ennen ensi talven lumia.

 

Tehotytöt-ryhmä on tarkoitettu jo vähän treenitaustaa ja pohjakuntoa omaaville liikkujille. Sellaisille henkilöille, jotka kaipaavat haastetta ja monipuolisuutta treeniinsä ja haluavat ensi talvena päästä hiihtämään varmistaen, että tekniikka on kunnon lisäksi kohdillaan.

 

Sinun ei tarvitse lukittautua jompaan kumpaan ryhmään, vaan voit joka viikko vapaasti valita tuntosi mukaan kumpaan ryhmään osallistut. JOKAISELLE TUNNILLE ILMOITTAUDUTAAN MUKAAN ERIKSEEN. Hiihtokoulu ei ole kurssimuotoinen, vaan voit käyttää viiden tai kymmenen kerran hiihtopassisi treenikerrat sinulle parhaaksi sopivina ajankohtina. Syyskauden treeniaikataulun ja ohjelman löydät täältä. 

Molemmat treeniryhmät sopivat tietysti myös miehille. 

 

VARUSTEET: ( ilman lunta)

 

SÄÄNMUKAINEN PUKEUTUMINEN: Suosittelemme kerrospukeutumista ja teknisiä ulkoiluasuja. ( Emme peru treenejä vesisateen vuoksi, sillä eihän me sokerista olla) Syksyn ja nopeasti kylmenevien iltojen saavuttua muistutamme käyttämään myös päähinettä ja hanskoja  myös treenatessa. Varaa mukaasi myös vaihtovaatetta tai lämmin ulkoilutakki treenin jälkeistä kotimatkaa varten, sillä emme voi järjestää suihkumahdollisuutta paikanpäällä. (Retkirepun ja vaihtovaatteiden säilytys lukitussa tilassa treenien ajan on mahdollista) Otsalamppu on oiva lisävaruste.

TUKEVAT URHEILUJALKINEET: Kehosi ja kuntosi huomioon ottaen suosittelemme ulkoiluun, retkeilyyn tai vaellukseen sopivia kenkiä tai juoksu- ja trailrunning mallistojen jalkineita. 

KÄVELYSAUVAT: Suosittelemme keveyitä, yksiosaisia perusmallin kävely- tai hiihtosauvoja, joissa on käteen sopiva kahva ja tukeva hihna sekä irrottettavat asfalttitassut. Oikean mitan saat vähentämälllä pituudestasi 50-55 cm ( esim 160 cm henkilölle n.105-110 cm kävelysauvat ovat passelit) Paras keino löytää oikea sauvamitta on yksinkertaisesti ottaa kiinni kahvasta ja asettaa sauva pystyasentoon (ilman asfalttitassua), jolloin kyynärpään tulisi muodostaa 90 asteen kulma.

 

Muistathan ilmoittaa tulostasi  joka viikko erikseen   ennen treenejä Koutsi Hannalle joko tekstiviestinä tai meilillä. KIITOS!

 

 

MISSÄ: Paloheinän hiihtokeskus, hiihtomaja

 

HINTA: 5krt/79€ (sis alv 10%) 10krt/150€ (sis alv 10%) 

 

TIEDUSTELUT & ILMOITTAUTUMISET: Hanna Hiltunen, 050 5829077,

 

OHJELMA  &  AIKATAULU:   Syyskausi 2015  LETSKI treeniohjelma

 

Tarvittaessa lukaise myös hiihtokoulumme ehdot

Olet lämpimästi tervetullut kohottamaan hiihtokuntoasi ja tuntoasi, hikitakuulla Letski-hiihtokouluun. 

Tule tutustumaan ja tunnustelemaan, onko murtomaahiihto sinun juttusi.

Haastan SINUT mukaan aikuinen nainen, äiti, sisko,sinkku,anoppi, sporttimummo... SINÄ puistohiihtojen tähti, Hippohiihtojen jumbo, koulukisojen kuningatar, perushiihtäjä tai täysiverinen hiihto-urpo, vasta-alkaja ja perässä hiihtäjä. 

LETSKI!

-hiihtokoutsi Hanna-

LetSkin hiihtokoulussa tehdään sitä, mikä on hiihdossa parasta:

hikoillaan hyvässä rytmissä, lenkkeillään yhdessä tuumin myötä ja vastamäessä. Vauhtia ja tyyliä vaihdellaan tunnon ja tarpeen mukaan. Timanttisten keväthankien aikaan suksi luistaa jo ja pitoa löytyy lihaksissa niin,että tasamaahiihdon lisäksi kiipeät kepeästi kukkuloille ja laskettelet leppoisasti mutkaisetkin mäet.

 

Eikä menoa haittaa jos trikoot vähän kiristävät tai viime kerrasta on vierähtänyt vuosia. Pääasia, että olet innokas tai utelias tutustumaan tähän kokonaisvaltaiseen luontolajiin, murtomaahiihtoon, jota voi todellakin harrastaa ympärivuotisesti lumella ja ilman. Kenties olet jo kokenut perushiihtelijä, joka kaipaa letkeää lenkkiseuraa tai uusia vinkkejä kunnon kohennukseen ja hiihtotyylin päivitykseen.

 

Meillä on tieto, taito ja tahto saatella jokainen suomalainen elämänsä laduille.

Siispä saavu sinä lähtövaatteen alle sellaisena kuin olet, lenkkiasussasi.

 

"Näen jo  itseni vaarojen ja tunturien kupeissa kuvailemassa jäniksen jälkiä ja jääpuikkoja. Auringosta luen aikaa, mieli määrää tahdin. Hyvä hiki takaa euforisen afterskin.

Repussa on reissumies ja piccolo - eväät siis..."

- sporttimummo-