On ihan ookoo olla perässähiihtäjä

Tehtäköön tämä nyt jo näin kärkeen selväksi: edellisen kerran olen ollut hiihtokisoissa vuonna 1984 Petäjävedellä Keski-Suomessa. Hippo-hiihto. Osallistuin. Pakotettuna. Voitin hopeaa. Palelin. Sarjassani oli lisäkseni yksi hiihtäjä - joku himohiihtäjälapsi.

Minä katson olevani hiihdon hopeamitalisti vuodelta -84, joku toinen voi nähdä minut häviäjänä. Tämän jälkeen seuraa hämärien hiihtovuosien sarja. Muistan tuon jälkeiseltä ajalta tasan yhden hiihtokokemuksen ja se on se, kun ala-asteen luokkatoverini Kirsi, himohiihtäjä, vetää täysillä ohitseni järjettämässä ylämäessä ja minä heitän sukset ojaan.

Terve, minä olen Maija.

Ikuinen perässähiihtäjä. Minulla on se perus kouluhiihtoaikojen viha-trauma-suhde hiihtoon.

En ymmärrä miksi olen mukana tässä Letski-ryhmässä tuon Isokenkäisen toppatakkinaisen ja Superhiihtomutsin kanssa. En ole pitänyt suksia jalassa 15 vuoteen. Tai oikeastaan ymmärrän, sillä kunnon tarina vaatii anti-sankarin, sen hiihtourpon, joka laittaa tarinan sankarit loistamaan vierellään.

Mutta tiedätkö mitä; perässähiihtäjän suurin onni on se, että sillä ei ole kuin voitettavaa. Minä olen nimittäin aikonut nyt taklata kouluaikojeni angstit, ja ottaa hiihdosta mittaa. Jostain traumojen takaa esiin on noussut viehätys ja kiinnostus. Astun suksille pitkän tauon jäkeen tulevana talvena ja alan tutustua lajiin aivan uudelleen. Olen se tavallinen suomalainen kolkytplus-nainen, joka on kolunnut läpi kaikki mahdolliset urheilulajit sekä rakastaa kokonaisvaltaista liikuntaa, joka laittaa treenaa niin kehoa kuin mieltä. Ja sitten vaan yhtenä päivänä crosstrainerilla kuntosalilla tajusin; tässähän voisi olla ideaa!

Niin siksi hiihto.

En usko, että minusta tulee ikinä mikään eturivin hiihtopimu, mutta veikkaan, että latu tulee viemään tämän naisen mennessään tulevana talvena.

Tiedätkö, on ihan ookoo olla perässähiihtäjä. Ja minä toivon, että saan mukaani hiihtoladuille myös sinut, rakas perässähiihtäjäystäväni!

//Maija, siinä vuonna -84

#hiihto #Letski #perässähiihtäjä #hiihtoharrastus #HippoHiihto #hopeamitali #hopea #hiihtotreeni

Liity LETSKI- heimoomme HETI!

Your details were sent successfully!

Hiihdä perässä ja seuraa meitä: 

  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
Suosittelemme
Viimeisimmät