Toppatakkinaisen tekosyy numero yksi

Silloin, kun en puhu hiihtoa niin ympärillä jyllää hevosvoimat.

Ennen kuin hiihto vei minut mukanaan, olin armoton heppahullu tyttö. Niin kuin kai kaikki pienet tytöt ovat. Näiden nelijalkaisten karvakavereiden parissa tapasin myös Hiihtomutsin, Hannan. Eli paljosta on siis hevosia kiittäminen.

Kului useita vuosia, paljon hiihdettyjä kilometrejä ja hevosittomia vuosia. Kunnes aikuisiällä ostin hevosen.

Nykyään tekosyy numero yksi, miksi en hiihdä, urheile tai liiku enempää on tämä hevosvoima, turpaterapeutti, joka asuu ja seisoo 3x3 yksiössään eräällä tallilla. Ymmärsin yhdessä vaiheessa, että elämässä voi tehdä paljon muutakin kuin hiihtää 4 tuntia päivässä ja ostin hevosen. Silloin en tiennyt sitä, että jos minulla on hevonen, en voi enää hiihtää edes 2 tuntia päivässä.

Toisaalta turpaterapeuttini on ollut korvaamaton monissa elämän käänteissä ja tullut arvoon arvaamattomaan monissa elämän käänteissä. Eräänä päivänä keksin myös sen, että hevostelu on vain hyvä tekosyy olla liikkumatta. Tuona päivänä tallille lähtiessäni pakkasin auton takakonttiin ratsastuskamojen lisäksi kahvakuulan ja keräsin ryhmän ratsastavia naisia kuulatunnille.

Syksyn mittaan tulen pitämään myös Letskin hiihtokoulussa kahvakuulatreenejä. Opetellaan yhdessä kahvakuulailun tekniikkaa ja löydetään hyvä tuntuma omaan kehoon. Tämä kokonaisvaltaisesti kehoa liikuttava laji sopii mitä parhaiten tukemaan sulan maan, mutta miksi ei myös talvikauden, hiihtoharjoittelua.

Kuva: Peter Engberg

Iloista maanantaita toivottaa Toppatakkinaisenne!

#hiihto #ratsastus #kahvakuula #Toppatakkinainen #Letski #hiihtojarjoittelu #treeni #hiihtotreeni

Liity LETSKI- heimoomme HETI!

Your details were sent successfully!

Hiihdä perässä ja seuraa meitä: 

  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
Suosittelemme
Viimeisimmät
No tags yet.
Etsi tägillä
Arkisto