Kun haluaa, mutta ei tarpeeksi, voi saadakin ihan jotain muuta...

Vuosien vieriessä Toppatakkinaisen Hippohiihdot vaihtuvat Sotkamon urheilulukioon. Hiihto ja lukio-opiskelu vievät nuoren naisen mennessään. Aamulla hiihtoa ja harjoittelua, päivällä opiskelua ja illalla hiihtoa sekä harjoittelua. Aivan kuten oppikirjoissa.

Meitä oli taas yksi luokallinen ikäluokkansa parhaimmistoa, joka halusi hiihtää. Hiihdimme ja harjoittelimme keskimäärin 600 tuntia vuodessa. Hiihtokilometrejä lumella kertyi pari tuhatta, puhumattakaan jalkaisin tehdyistä lenkeistä, kuntopiireistä ja saliharjoituksista. Syksyn ja talven tullen aika kului autossa, joko menossa leirille tai kilpailuihin. Tai sitten olimme aina tulossa jostakin. Palkintokaappi täyttyi mitaleista ja pokaaleista. Keittiönpöydät ja kaapit pursusivat pieniä kodinkoneita, joita silloin jaettiin palkinnoksi kansallisissa kilpailuissa.

Halusimme hiihtää mutta emme halunneet tarpeeksi. Meistä ei kenestäkään tullut suomalaista huippuhiihtäjää, ei edes toppatakkinaisesta. Mutta mikä parasta, matkaan tarttui elämänkumppani ja puoliso, jonka kanssa yhteisiä latuja on hiihdetty peräkkäin ja rinnakkain kohta 15 vuotta. Ja tietenkin joukko ystäviä, tuttavia ja kokemuksia sekä sokerina pohjalla rakkaus lajiin. Miksi tehdä muuta, kun voi hiihtää? Tai haaveilla lumen tulosta ja täydellisestä hiihtokelistä.

Sitä meillä odotetaan myös juuri nyt. Pakkasta, lunta ja hiihtolatuja. Tämä vuosi on erityisen jännittävä hiihtovuosi, kun jälkikasvu pääsee ensimmäisen kerran suksille. Haluaakohan hän tätä lajia tarpeeksi paljon nyt ja aina? Tästä syystä me Letski:ssa haluamme mukaan hiihtolajin pariin ennenkaikkea naisia ja äitejä, koska ”champions are made by their mothers”. Äidit ja lapset suksille…Ja tietenkin; tervetuloa myös miehet ja isät! Kohta hiihdetään!


Liity LETSKI- heimoomme HETI!

Your details were sent successfully!

Hiihdä perässä ja seuraa meitä: 

  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
Suosittelemme
Viimeisimmät