Toppatakkinainen ja äiti –Hiihtää taas!


Niinhän siinä kävi, että ruuhkavuosi nappasi hiihtotakin helmasta ja vei mukanaan. Onneksi vain hetkeksi. Blogi hiljaisuus loppuu nyt. On aika uuden alun.

Viime kerrasta tapahtunutta:

vaapuin raskausmahani kanssa, surffailin työelämässä, yritin löytää aikaa liikunnalle, olo kävi hankalaksi, jäin äitiyslomalle, vauva syntyi, imetin, söin, olin tuttina, palauduin. Koin surua, löysin itseäni vähän enemmän, olin edelleen tuttina, imettäjänä ja palvelijana. Huomasin, miten hyvin elämä kohtelee, kun antaa sen kohdella.

Iloitsin tänä vuonna aikaisin sataneesta ensi lumesta ja päätin, että tänä talvena äiti, toppatakki nainen hiihtää jälleen, äidinpänä kuin koskaan. Enkä tosiaankaan hiihtele toppatakki päällä…tai no silloin hiihdän, kun kolme vee opettelee hiihtämään, on syytä pitää itsellä toppatakki päällä.

Haluan kirjoittaa matkasta takaisin suksille. Hiihdon ja liikkumisen riemun löytymisestä. Siinä samalla äidin ja naisen kehon sekä mielen tuntemuksista –kasvusta ja kiinteytymisestä. Hiihtourheilusta ja perheen yhdessä olosta. Haluan kirjoittaa siitä, miten tässä mennään ja melskataan.

Lue jos jaksat. Ei pakko. Kirjoitan kuitenkin.

Kävin jo ekalla hiihtolenkillä Keravan Keinukalliolla. Pakkasin itseni ja välineeni mustaan autoon. Meille on tullut uudet automenopelit tässä kuluneena vuonna. Automaatti vaihteiset. Ensimmäinen hiihdollinen huomio oli se, että kuinka paljon helpompaa on ajaa automaattivaihteista autoa monot jalassa kuin käsivaihteista. Tämä jo itsessään helpottaa hiihtämään lähtemistä –ei tarvitse vaihtaa monoja pakkiksella. Selkeä etu!

Keravan Keinukalliolla oli 1 km tykkilunta ja muutoin luonnon lunta. Uskalsin viedä vanhat sukseni luonnon lumelle. Ja niinhän siinä kävin, että pääsin ensimmäisen hiihtolenkin, 8km kunnialla läpi. Eikä tullut edes kunnolla hiki. Aineenvaihdunta niin jumissa, ettei mitään varmaan tapahdu hetkeen. Syke oli kuitenkin 200, koko ajan. Ei niin kiva.

Mutta tästä se lähtee –hiihtokausi ja blogihommat.

#hiihtäjä #äiti #fitnes #hiihtäminen #perässähiihtäjä

Liity LETSKI- heimoomme HETI!

Your details were sent successfully!

Hiihdä perässä ja seuraa meitä: 

  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
Suosittelemme
Viimeisimmät
No tags yet.
Etsi tägillä
Arkisto